Behandelingen

 

Sportpaard

Ongeacht de discipline die wordt beoefend  willen we allemaal hetzelfde: een goed gespierd, soepel, ontspannen en pijnvrij paard. Met massage zorg ik voor soepele spieren waardoor sportprestaties verbeteren. Door de massage creëer ik meer bewegingsvrijheid, symmetrie en balans in het paardenlichaam. 

 

Door een sportpaard regelmatig te behandelen blijft het paard soepel en kunnen blessures worden voorkomen. Massage bereidt het lichaam voor op die ene belangrijke wedstrijd of helpt juist na een zwaar trainingsweekend spierpijn te verminderen.

 

Recreatiepaard

Ook voor een recreatiepaard geldt dat deze goed in zijn vel moet zitten, goed door het lichaam moet lopen en daarmee een happy athlete is. Een massage voor een recreatiepaard hoort dan ook tot de periodieke behandelingen, net zoals de hoefsmid, tandarts etc. Door één keer per kwartaal je paard te laten masseren, blijft deze in optimale conditie. Mocht je van plan zijn een lange buitenrit te maken, maak dan eerder een afspraak. Bij een wat ouder paard zou een frequentere behandeling op zijn plaats zijn. 

 

Revalidatiepaard

Massage biedt ondersteuning in periodes van blessure of verplichte boxrust. Het versnelt herstelprocessen in het paardenlichaam en vermindert pijn. Daarnaast werkt massage natuurlijk ook ontspannend! Afhankelijk van de blessure of periode van boxrust kan de frequentie van massage bepaalt worden.

 

Om een paard goed te kunnen masseren is het volgende van belang:

  • Het paard is schoon en droog.
  • Het paard is die dag nog niet getraind
  • Er is een rustige ruimte om te masseren (poetsplaats of schone stal)

Een massage consult bestaat uit:

  • Intake gesprek
  • Bewegingsanalyse
  • Palpatie (onderzoek)
  • Massage 

Duur behandeling

Een reguliere behandeling duurt ongeveer één tot anderhalf uur. Behandeling van een revalidatiepaard en/of ouder paard is in overleg. Afhankelijk van de conditie van het paard kan de behandeling korter of langer duren. 

Sportmassage is een aanvulling op goede veterinaire zorg, geen vervanging!    

Een sportmasseur is geen dierenarts en stelt geen diagnose.