Wie ben ik?

paardensportmassage paarden sportmassage massage paard

Mijn naam is Inge de Vries en ik ben gediplomeerd paardensportmasseur. Vanaf jongs af aan heeft de paardensport mij enorm getrokken. Op mijn achtste ben ik begonnen met paardrijden op de manege. Toen ik oud genoeg was om zelfstandig naar de manege te fietsen was ik daar vaak na schooltijd en in het weekend te vinden. Tijdens de middelbare school leeftijd heb ik paarden bij een particulier gereden. Op mijn twintigste heb ik mijn eerste paard Quinty  (een Friese stamboekmerrie Fêde x Nykle) gekocht. Haar heb ik van de B t/m het Z1 gereden. Omdat de oefeningen voor mijn Friese merrie te zwaar werden, ben ik op zoek gegaan naar een ander paard. Dit is de KWPN ruin Wiener Melange geworden (afstamming Rousseau x Nuprimus). Met hem start ik thans in de M2 dressuur.  Quinty staat intussen van haar pensioen in het land te genieten. Naast deze twee paarden heb ik nog de super eigenwijze shetland pony Kayleigh op stal staan.

 

Omdat ik graag meer voor de wedstrijdsport wilde betekenen ben ik de opleiding tot jurylid gaan volgen. Vanaf 2010 jureer ik dressuur wedstrijden (t/m M2). Ik jureer gemiddeld 20 – 25 wedstrijden per jaar. 

 

Het exterieur van een paard kan een belangrijk onderdeel zijn van de verdere carrière van het paard en daarom heb ik de cursussen Beoordelen van het Friese paard I en II gevolgd en afgesloten met een certificaat.

 

Ik vind het belangrijk dat een paard goed in zijn vel zit, goed door het lichaam loopt en een ware happy athlete is. Daarom heb ik mij verdiept in de sportmassage voor het paard. Ik heb de opleiding Sportmassage voor het paard gevolgd en met goed gevolg afgerond bij Aeres Training Centre Barneveld. Hiervoor heb ik het diploma Sportmassage paard ontvangen. Ik sta ingeschreven in het Register gediplomeerde erkende paardensportmasseurs van Aeres Training Centre Barneveld. Tevens ben ik praktijkdocent bij de opleiding paardensportmassage van Aeres Training Centre Barneveld. Dit betekent dat ik studenten begeleid in de praktijklessen. Ook ben ik praktijktrainer bij de opleiding paardensportmassage van Aeres Training Centre Barneveld. Dit betekent dat ik thuis of op locatie ondersteuning bied aan studenten sportmassage die extra training behoeven/wensen.  

 

Graag wil ik mijn opgedane kennis en vaardigheden gebruiken om jouw paard beter te laten presteren! Nieuwsgierig? Bel of app voor meer informatie. Ik sta je graag te woord!